Söndag 31 jan 2010

hej hopp, vilken dag vi bestämde oss för att åka skridskor, först behövde jag ett par täckbyxor och slipa mina skridskor allt det gick att lösa på Intersport i Liljeholmen.
Douglas börjar bli bättre men han kan inte åka själv än, kanske beror på att hans mamma är som bambi på hal is, jag lyckades med att ramla det första jag gjorde skrattade gott åt det men nu så gör det ont i handen som jag försökte ta emot mig med, vi hoppas att det går över.

Nu så sitter jag och funderar på vad tusan man ska laga för mat, det står helt stilla i mitt huvud, kollade i frysen och kunde inte komma på nåt som vi ska äta så jag satte mig ner och bloggar en stund och sen gör jag ett nytt försök.

Har surfat runt och hittat på Arlas hemsida

Kräftpasta 

Kräftstjärtar
tagliatelle
krossad tomat
fräsk dill
lök
lätt creme fraiche
och salt och peppar

MUMS




förändring pågång...

god morgon som ni ser håller jag på och ändrar om lite i bloggen är inte klar än men hinner inte sitta och fixa nån längre tid.


P&K

Härliga helg

solen strålar ute och det är svin kallt, skönt att man inte behöver gå ut idag, blir nog att fortsätta men röjningen som jag smått påbörjade igår.
ska försöka att ordna lite med fotona på datorn oxå just nu ligger allt huller om buller, ska renas lite oi dogge gaderob oxå vissa kläder är lite för små så det är onödigt att dom ligger där och tar upp massa plats.
kl 16.30 ska jag försöka vara klar för då ska jag iväg och orkar inte komma hem till ett halv städat hem, det är ju så trevligt att vakna när det är rent och snyggt hemma.


P&K

Du fattas mig fortfarande...

Det har gått ett år, saknaden och smärtan i mitt hjärta består, jag ber en bön att du nu har frid, min sorg den tar tid.

Av jord är du kommen
Av jord har du åter nu gått
Du är nu ett minne blått

I mitt hjärt lever du än
Man kunde inte haft en bättre vän

Du är nu den sol som mitt öga når
Du är nu det vind som blåser i mitt hår
Du är nu den sand som killar mina tår

Det är i mitt hjärta ett stort sår
Av alla minnen av våra år
Och saknaden av dig består

Du fattas mig fortfarande, vila i frid





fredag kväll

hej hej dagen har varit kaos jag fick värsta huvudvärken och douglas var på sitt sämsta humör gick en av hans påhitt under dagen var att sprayade hela min säng med min guess parfym, fick stänga dörren dit och öppna fönstret det luktade mkt!, fick lite gjort här hemma idag sen åkte vi och lämnade av lite saker hos douglas farbröder och käkade födelsedagsmiddag med dom efter som Samuel fyller år idag.

När vi kom hem så kändes det som jag hade blivit överkörd av en ångvält, så jag la mig och vilade men min kompis Alvedon, vaknade nu!
Tror att det är en förkylning på gång, snurvlar som bara den och känner mig inte pigg på att göra nåt förutom att ligga i sängen.
nu ska jag ta ett krya-på-dig-bad och sen tillbaks till sängen


P&K

Fredag 29 jan 2010

god morgon eller god förmiddag tror jag passar bättre,vi har nyss klivit ur sängen Douglas sitter och vaknar till framför tv och jag med min kopp kaffe, idag så är dagis stängt för planering.
Frågade douglas igår vad vi skulle gör idag om vi kanske skulle gå ut och åka skridskor ( han behöver öva, är som bambi fast värre ) men ist för att erkänna att han inte är så bra så säger han " nej mamma vi kan inte åka skridskor för det är så kallt ute vi kan åka när det har blivt varmt ute kanske i sommar " hahha men det var helt okey att åka sowrace fast det är kallt ute:D

Jag har kommit in i en fas då jag har lust att göra Stor rensning av lägenheten, helt otroligt vad mkt man samlar på sig, så i helgen kommer nog bli mkt rensning måste bara köpa lite sopsäckar och övertala älskling att han ska bära ner allt jag renasar bort till soprummet, han är ju stor och stark så det ska nog gå bra.
sen blir det vanligt tråkstädning oxå har ingen lust men måste ju göras, vilken ålder kan man muta sina barn att städa? nej bara skämtar, mer kaffe så ska vi ge oss ut sen


P&K


Torsdag 28 jan 2010

jaha då hade vi torsdag igen min favorit dag:) sitter och funderar på vad tusan man ska ha på sig idag enligt sl så kommer man inte kunna planera sin resa för att det är förseningar på alla bussa plus att vissa har satts ur trafik, med andra ord du vet aldrig när du kommer komma till jobbet och du vet inte hur länge du får stå och vänta på bussen så varma kläder blir det idag, ska nog sattsa på "michellin" outfit idag.


Jag klarade min budget igår känns otroligt bra, klappar mig själv lite stolt på huvudet och tänkte "bra jobbat fortsätt så"
då får vara allt för nu klockan tickar.

P&K

Onsdag 27 jan 2010

god morgon känner mig ganska så utvilad, vaknade och mina läååar är ordentligt svullna precis som dåm var igår morse, och dom gör ont:(
Igår var snäckan här och va barnvakt åt douglas medans vi gick på bio såg snabba cash, den var helt okey men hade lite större förväntningar plus att det var vissa saker som inte framgick i filmen som älskling berättade för mig, när vi kom hem så hann jag oxå prata med mammas vännina Maria i Usa via skype vi har bestämmt en date nästa torsdag för då ska jag bjuda mamma på födelsedagsmiddag sen ska hon och Maria ha date via datorn.
Måste lära mamma datorn hur allt fungerar så hon kan börja andväna sin egna.
nu ska jag klä på mig och åka till jobbet får sen om jag kommer hem idag nyheterna har ju varnat för snökaos på riktigt låter inte så roligt...


P&K

Tisdag 26 ja 2010

god morgon, igår så kändes jag hur det pirrade i läppen tänkte "happ då är det munsår på gång" och mer rätt kunde jag inte ha förutom att det är två, en på överläppen och en på underläppen ser ut som jag har gjort en misslyckad läppförstoring eller nåt, ont gör det iaf vill bara komma till jobbet nu för leo har sin magiska salva som får det att försvinna på ett kick, nu har närstan alla tjejer haft det på jobbet och nej vi har inte pussat på varandra men det kan ju komma om man har varit stressade eller om man ska få en förkylning så kan det yttra sig i ett munsår ist.

nu hinner jag inte mer får skriva ikväll om jag hinner

P&K

Måndag 25 jan 2010

nu va måndagen avklarad skönt gillar inte måndagar alls vet inte varför men så är det.
På jobbet var det lugnt gick bra idag men imorn blir det bättre.
Solen kikade fram idag oxå fick lite vår känslor när jag kollade ut men sen väl ute så försvann dom känslorna då jag mötes av en iskall vind usch.
Nu sitter jag och dogge och kollar på Händige Manny proppmätta, idag bjöds det korvsoppa smakade på Annas köttfärssoppa som hon hade med sig idag den var himla god och tror den skulle gå hem här, ska be om receptet så ska jag prova.
Nu måste jag ha lite kaffe innan jag somnar innan dogge haha.

P&K

Söndag 24 jan 2010

Idag blir det kalas för farbröderna Samuel & Andre, douglas är jätte laddad! I present blir det ett Ps2 med 11 spel som dom får dela på, dom önskade sig pengar till ett PS2 men det är så tråkigt att ge pengar så vi köper spelet ist.

Igår va douglas över hos Faster Erika och busade med sina kusiner, när vi skulle hämta honom vid kl 8 så blev det fika och massa prat och vi spelade ett jätte kul spel så vi kom hem vid halv elva på kvällen, skönt att vi bor 10 min med bil ifrån varandra.
lite mer kaffe och vakna står näst på min att-göra-lista.

PS hur härligt är det inte att solen är framme idag? helt underbart!

jag målade Douglas som spindelmannen ganska nöjd för att vara första gången:DDD
P&K

Lördag 23 jan 2010

god morgon japp jag har klivit ur sängen nyss och klockan är kvart över ett, Igår va jag på inflyttningfest hemma hos Anna det var jätte trevligt och hon hade gjort gott tilltugg till vinet mkt lyckat, vid 12 så drog vi till garbo och där blev det som vanlig ett himla röj, shotar drinkar och massor av dans, kul gäng tjejer hade jag som sällskap så det kunde inte bli bättre.


hemma hos anna med vin och tilltugg Mums!


hanna med en ganska vanlig pose :)


vi lyckades med en "hulken" bild denna gång oxå


hanna lekte papparatzzi har ca 7 foton till på mig...


Min chans att leka papparatzzi...


Systrarna på festhumör


satt ner en stund och laddade för att än en gång inta dansglovet


Eva är påväg att tappa hakan...




kvällen tog slut vid kl 3 då det var dax att ta sig hemåt och sussa lite men inte var vi ledsna för det, gick hem med humöret på topp!


P&K

Fredag imorn

Jag älskar Torsdagar det är den bästa dagen på veckan för då har man en arbetsdag kvar och sen hela helgen, såå skönt!
bilderna får vänta, hittar inte sladden igen den har en bra förmåga att försvinna hmm...
Idag så klarade jag budgeten på jobbet vilket jag ska försöka sätta varje vecka, då blir det bra lön av det.

Läste att min söta gudson gör mer och mer framsteg vilket är underbart, saknar dom nåt otroligt, känns tomt på nåt sätt, visst att man kan prata och ha kontakt vi datorn och så men ingenting går upp mot att ha dom över på middag och träffas "live", får fortsätta längta tills dom kommer.
Sen är jag nyfiken på den lille i magen, väntar med spänning på ul bilder.

Nu ska jag gå och sussa så man orkar jobba och parta imorn kväll.

P&K

Torsdag 21 januari 2010

ja då är det inte mkt kvar på denna vecka skönt skönt! Det har inte hänt så mkt jag var och fixade naglarna på Karins nagelhörna som vanligt blev jag super nöjd och Petra som gjorde dom var trevlig oxå sånt är viktigt. ska försöka att lägga in en bild på naglarna oxå, vissa kör dagens outfit jag kör månadens naglar:D

Imorn är det fredag och Party härligt känner mig i bra form för det kommer bli as roligt. På jobbet flyter det på så man ska inte klaga, jag måste sluta att snooza det är inte bra, förut så gick jag uppp direkt när klockan ringde men nu kan jag snooza i 45 min och sen blir det att stressa för att hinna till jobbet, har ju lovat att jag inte ska stressa så mkt detta år så nu är det slut med snoozandet!

en kopp kaffe till så kan man bli människa igen, ska se om jag håller mig vaken ikväll så kan jag fixa bilderna. Här är några gamla bilder iaf



P&K

Trött/Matt

Jag är en ganska så snäll människa men även jag har en gräns.

jag skulle nog inte säga att jag blir arg mer att det jag blir irriterad och Trött/ Matt när folk beter sig nonchalant mot andra, när dom lägger sig i saker som dom inte alls har att göra med, när dom ignorerar en, och beter sig som 12 åringar då känner jag bara att "fan jag skiter i dig /er"
varför ska jag lägga min energi på dig/er, när den ända gången som det passar är när du/ni tycker att det passar, sånt skit har jag inte tid med, lägger den tiden på folk som kan vara ärliga och säga vad dom tycker ist för att smussla, till och med en idiot skulle fatta att allt inte är som det ska och om det ska vara så svårt att säga vad problemet är så får det vara, föredrar få men äkta vänner än ett gäng vänner som ena stunden är man hur "tighta" som helst och andra dan som att man inte var där för att det inte passar den/dom!
Prata vet jag att du/ni kan så mkt skitsnck som det kommer från munnen.


så nu har jag fått spy lite galla så nu ska jag sova gott.

P&K

Första låten från nya skivan

Petter har släppt första låten på sin nya skiva "Fast för evigt" jag har lyssnat på den och tyckte först den var lite rörig men sen efter en stund så kände jag att den här låten gillar jag skarpt lyssna själv och avgör http://nyheter24.se/bloggar/gatuplanbloggar/petter/269632-fast-for-evigt

P&K

Måndag 18 Januari 2010

japp då är det måndag igen helgen har verkligen flygit förbi, helgen har varit skönt igår blev det åka snowracer i en timma sen var vi frusna, då gick vi in och gjorde ansiktsmålning ska lägga in bild sen.

Blev en snabb sväng till Ikea oxå behövde lite saker till Douglas rum.

får skriva mer ikväll nu måste jag hoppa in i dusch så man kommer iväg till jobbet.

P&K

Söndag 17 januari 2010

Känns fortfarande konstigt att skriva/säga 2010  förut sa man ju att det är typ "17 januari 09 " men det låter konstig att säga "17 januari 10" man kanske vänjer sig.

Igår va det kalas och det var hur lyckat som helst, alla barn va så där rödrosiga om kinderna och föräldrarna var glad att dom fick sitta ner och fika och prata medans barnen röjde. Douglas sa att det var det bästa kalaset nånsin sånt är kul att höra:DD

Idag blir det lite små saker som vi kommer göra först ska jag vakna till sen ska jag och douglas ut och åka snowracer, sen måla med hans nya fingerfärg, efter det blir det ett bad för lillkillen. ska försöka fixa lite i lägenheten oxå sån där tråkigt som diska, stryka, ta en sväng med dammsugaren och tvätta, helt otroligt vad mkt grus det kommer in nu på vintern blir tokig när man kliver upp och går förbi hallen på grus så obehagligt för fötterna.

Nu blir det påfyllning av kaffekoppen och sen ut i snön.

P&K

Första arbetsveckan avklarad

och den gick riktigt bra bättre än vad jag hade förväntat mig och bugeten klarade jag oxå, kul att träffa alla igen och komma in i rutinerna igen men det är otroligt skönt med helg.

Idag blir det kalas för Douglas dagiskompisar ska bli jätte roligt dom kommer vara helt slut sen hahaha ska shoppa lite innan kalaset inget som är roligt men sånt som man behöver sen blir det lunch på subway har gott och spanat in vad jag vill ha och det kommer bli så gott mums!

Jag ser fram emot nästa fredag då blir det fest och efter sist vi var ut så kan jag bara säga att det kommer bli super trevligt!

På tisdag är det dax att fixa naglarna igen har bokat tid hos Karins Nagelhörna dom är verkligen jätte duktiga och kanske där av att priset är lite högre.
Just det jag måste ju passa på och rekomendera ett shampoo och balsam som verkligen är bra TRÉsemme dom kostar ungefär 80-90 kr per flaska men flaskorna innerhåller 900ml alltså mer än dom vanliga som brukar ha 250ml max, håret känns verkligen rent när man tvättat det och lent blir det oxå precis vad mitt hår behöver efter alla omgångar med hårfärgning, håret blir som nytt underbart!


P&K

Grattis Angelica!!!!

ja må hon leva, ja må hon leva ja, må hon leva uti hundrade år, javisst ska hon leva, ja visst ska hon leva, javisst ska hon leva uti hundrade år! ett fryfaldigt leve för angelica hon leve hip hip hurra hurra hurra hurra.
Grattis nu är du ett år närmare pensionen :D saknar er hoppas du får en underbar dag och fina pressenter.

MÅNGA PUSSSAR OCH KRAMAR

hmmm trött... japp!

har jobbat 2 dar och är sjukt trött skulle behöva helg imorn men det är tre dar kvar att jobba
Ska nog klara av det men just nu känns det tungt, tror att det kommer kännas bättre om nån vecka när man kommit in i vardagsrutinerna lite.
nu ska tänder borstas sen blir det sova av. GOD NATT


P&K

Poliser i Västberga igen....

denna gång är det inget rån med helikoper utan inbrott, när jag är utanför min port möter jag grannen som bor under oss som springer ut, när jag kommer in i trappen kommer han in igen och verkligen springer ikapp mig i trappen halvt flåsande och säger att han sett tre killar klättra in genom balkongen på botten plan och att han sprang ner för att kolla och såg att dom va där inne och röjde i sakerna nu skulle han upp och ringa polisen.

Nu ca en timme senare knackar det på min dörr och eftersom Älskling är iväg och tränar så frågar jag alltid vem det är och kollar i titthålet och där står polisen dom undrar om jag sett eller hört nåt konstig, jag berättar att jag möt grannen och att jag inte varit hemma under dagen, polisen ber mig då vara uppmärksam när jag är ute för det har varit inbrott på ett par balkonger i vårt hus och i huset mitt emot.

Känns skönt att inte bo längst ner och nu så känns det helt okey att trampa upp för alla trappor och veta att ingen kan ta sig in genom min balkong om dom inte skulle vara spindelmannen :)


P&K

Måndag 11 Jan

jag har lyckats, jag kom upp ur sängen tack vare min älskade son som satt på toa och ropade Jag är färdig nu, mamma det är din tur pappa torkade igår! inte mkt att göra än att kliva upp, idag behövs mkt kaffe och mkt kläder det är 8 minus ute inte så farligt men man vet ju aldrig med bussarna om dom kommer i tid.

Första arbetsdagen på det nya året hoppas det blir en bra dag ska bli kul att träffa alla och höra hur alla har haft det.

mer kaffe sen hoppa i kläderna.

P&K

Imorn är det måndag igen

och då börjar det vanliga livet igen, fö en gångs skull så skulle jag tycka att en vecka till skulle sitta fint hade så många planer som jag ville göra med famlijen men som vi inte hann pga av att vi var sjuka, men får klämma in det på helgerna ist.

visst ska det bli skönt med alla rutiner igen men inte att gå upp tidigt och komma hem och vara helt slut det längtar nog ingen till.
Har bokat Douglas kalas på Barnens Planet i Liljeholmen det kommer bli jätte bra det är till och med så att jag längtar efter att se alla barn springa och leka.

tror att det blir att lägga sig i ett stort varmt bubbel bad och samla kraft inför imorgon,


P&K

Thailand del 2














































nyårs kväll lagom trött















efter tolvslaget va det dax att säga godnatt och hejdå till douglas som åkte hem med morgan och zake medans vi andra partade vidare




det var bra röj på klubben Sound




när vi kom tillbaks til hotellet sussade douglas sött







sista kvällen och kan väl säga att vissa inte var alltför glada att åka flygplan 11 timmar, men med ben10 klockan så gick det bra

Har man tråkigt kan man ju spendera 6 timmar på akuten

Kalaset igår blev inställt med tanke på at douglas hade så hög feber, idag är han feberfri.
kl 11 så började min mage smärta så mkt att jag inte klarade av det längre så ringde till vårdguiden och dom tycket att jag skulle åka in till akuten, dom tyckte att jag borde gjort det redan den dagen jag kom hem.

packade in oss i bilen måste varit en kul syn en liten kille som har tok hög feber och en kvinna som gick och stonkade och höll sig om magen, när vi kommer till akuten så åkte jag in på Infektion illa kvickt kollade blodtryck puls och syresättning, sen blev det 2 liter dropp och blodprover av alla slag, frågade mig om jag hade feber
- Nej det har jag inte hade det först 2 dygnen men inte sen dess
-Så konstigt för du har 39,4 nu sa sköterskan med ett lite skratt
in med lite alvedon och in till ett eget rum med toalett, fick oxå göra avföringsprover sen va det bara att vänta tills svaren från blodproven hade kommit, började känna mig ganska snurrig i huvudet så fick macka och äppeljuice, efter det så bosatte jag mig på toaletten.

Efter ett tag så kom läkaren in och sa att proverna för Malaria och Salmonella hade kommit tillbaks och det hade jag inte Tack gode gud!
Hon sa att när doppet hade tagit slut så skulle hon komma tillbaks med en Kirurg, hjälp vad är det nu tänkte jag vad ska jag med en kirurg till...
Kirurgen kom och ville kolla min blindtarm då läkare tycke att jag hade varit extra känsligt på den sidan av magen men kirurgen trodde inte att det var det och berättade att det finns tarmbakterier som "trivs" bättre på den sidan av magen.

Kramperna fortsatten som vanligt och jag frågade om man kunde få nåt för kramperna och dom berättade att med tanke på att dom inte vet vad det är för bakterie i min magen och att jag har haft kramper så länge och min magen är så öm som den är så vågar dom inte göra det utan får vänta tills svaren har kommit tillbaks, det kan skada magen och tarmarna.
så nu är det bara att vänta och äta små portioner mat typ en macka och dricka MKT vätska, ska dricka vätskeersättning 2 grr om dagen.
när proverna är klara så kan vi börja med behandling, jag vill bli frisk nu, jag vill ut och åka snowrace med min älskade son, jag vill kunna leka med honom, inte bara ligga i sängen.

P&K


gahh!!!!! vad är det som händer

Inatt vaknade douglas och kom in till våran säng, han var bränn het tog temp och den landade på 39.8 snälla kan vi inte få vara friska får se hur han mår när han vaknar, idag ska ju släkten komma över och fira honom men kanske får ställa in det om han har sån hög feber :D han va dock så där jätte pigg även fast han hade feber nåt som jag blir lika förvånad över varje gång själv hade man ju varit döende om jag hade haft 39.8 i feber, klart slut från sjukstugen.


P&K

Kan jag inte få bli frisk nu....

har haft så mkt kramper i magen så att så fort jag anstränger den minsta lilla så gör den ont (gillar inte att gnälla över sjukdomar men det här va verkligen inte att leka med), kan inte ens små hosta utan att det gör så ont att jag måste kura ihop mig i fosterställning, det finns inget man kan göra utan det ska lösa sig själv bara se till att man får i sig mkt vätska och lite mat då och då.

Älskling verkar ha blivit bra vilket är väldigt skönt för då kan iaf en underhålla douglas, hade tänkt att jag skulle mått bättre idag så vi hade kunnat gå ut och åka snowracer men tror vi tar det en annan dag när det inte är 16 minus grader ut inte ens Sabbe vill gå ut på balkongen och han har ändå lite mer vinter fläsk än vi andra :D

nu ska vi städa lite här imorn kommer släkten över och firar douglas, i helgen blir det farfar och faster som kommer över och dagiskompisarna får komma nästa helg blir lite mkt annars.

P&K

Thailand

det blev ganska så många blider ca 400 men jag lägger upp några, I vårt ressälskap har vi: Mig fotografen, där av att jag inte är med på så många bilder, Douglas,Älskling, Zake, Morgan och Tommi.













































får lägga upp mer senare

P&K

5 Januari 2010

Igår så firade vi Douglas lite bara eftersom vi fortfarande inte är friska, Farmor, Snäckan och farbröderna kom och hämtade Douglas och gick på bio sen kom dom över på lite fika och barnen lekte med presenterna.
Douglas fick en Blibana, 2 filmer Bakugan nr2, Ben10 nr 3, Indiander och cowboys.

På onsdag ska vi har firande för släkten och kalaset blir till helgen då blir det dagiskompisarna.
Igår hämtade vi hem Sabbe har saknat homon så mkt och han var riktigt glad att se oss nu är hela familjen hemma.











P&K

Hemma igen

skönt att sova i sin egen säng, men fy vad kallt det är här, i lägenheten igår när vi kom hem ville inte ta av mig jackan douglas ville sova med sin fleece tröja på sig det säger ganska mkt:D

jag kommer lägga upp bilder senare har lite saker att göra innan, hem resan gick bra förutom att jag och Älskling är magsjuka har feber och kramper i magen är inne på 3 dagen nu :( douglas har klarat sig och det är det viktigaste.

Idag fyller min kille 4 År stor kille nu Grattis Älskade Son
ska försöka planera kalas för honom oxå tror det blir i helgen, men vi måste bli friska först sen smäller det!
så såg man ut för 4 år sen

Nu ska jag ge mig på en kopp kaffe har inte druckit kaffe på 2 dar har lite abstinens.

P&K

RSS 2.0